Τα βραβεία «Ευκράντη» ανέδειξαν τις προσωπικότητες της χρονιάς στη ναυτιλία

Τα βραβεία «Ευκράντη» ανέδειξαν τις προσωπικότητες της χρονιάς στη ναυτιλία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου θα γίνει στα τέλη Ιουνίου, όμως οι άνθρωποι της ναυτιλίας στην Αθήνα είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το επικοινωνιακό του χάρισμα πριν από λίγες ημέρες στην απονομή των βραβείων «Ευκράντη» στο Ιδρυμα Λασκαρίδη. Ανεβαίνοντας στο βήμα να παραλάβει το βραβείο «Mαριλένα Λασκαρίδη για την αριστεία στον ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά» από τα χέρια της Κατερίνας Λασκαρίδη, ο νέος αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε πως το εφηβικό του όνειρο ήταν να γίνει καπετάνιος: «Oταν είπα στους γονείς ότι θέλω να γίνω ναυτικός, απογοητεύθηκαν. Αντέδρασαν. Θρήνος και οδυρμός. Hμουν όμως αποφασισμένος», αποκάλυψε.

Συνέχισε: «Πεισματάρης πήγα μόνος μου σε ένα γραφείο πίσω από το παλιό υπουργείο Παιδείας να κάνω αίτηση για να γραφτώ σε ναυτικό Λύκειο που ήταν στον Ασπρόπυργο. Μάζεψα όλα τα χαρτιά, και πήγα να τα καταθέσω όλα τα πιστοποιητικά. Oμως δεν τα δέχτηκαν γιατί είχε περάσει η προθεσμία υποβολής. Φαίνεται ότι ο Θεός είχε άλλα σχέδια για μένα!», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος που κέρδισε τους πάντες με την προσήνεια και την απλότητά του. 

Τα βραβεία «Ευκράντη» ανέδειξαν τις προσωπικότητες της χρονιάς στη ναυτιλία-1

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ με τον Πάνο Λασκαρίδη, τη θυγατέρα του Κατερίνα και τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Τα βραβεία «Ευκράντη», τα οποία διοργανώνονται από τα «Ναυτικά Χρονικά», με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη απονεμήθηκαν για 11η συνεχόμενη χρονιά. Μια πολυσυλλεκτική επιτροπή επέλεξε πρωταγωνιστές του 2018 σε θάλασσα και στεριά. Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος έδωσε το «παρών» σύσσωμη η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια.

Μία από τις συγκινητικότερες στιγμές της βραδιάς ήταν στην απονομή του βραβείου «Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία» που πήρε ο Τρύφων Κέδρος (Southern Shipping). Εχει περάσει τα 100 και πλέον έτη, αλλά παραμένει θαλερός και εργατικός, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ναυτιλιακής μας κοινότητας στο Λονδίνο. Το βραβείο  παρέλαβε η ανιψιά του κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Ο ναύαρχος Α. Μπούσιος παρέλαβε το βραβείο «Κοινωνικής Προσφοράς» εκ μέρους της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το βραβείο  για τη «Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας» απονεμήθηκε στον Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο, πρόεδρο της BIMCO,  ενώ καλύτερος  μάνατζερ αναδείχθηκε ο καπετάν Κώστας Κ. Κανελλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Nereus Shipping S.A.

Το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» απονεμήθηκε στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, πρόεδρο της WISTA International, ενώ το βραβείο «Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση» πήρε η  εταιρεία S. Livanos Hellas. Ο όμιλος Εταιρειών Chartworld βραβεύθηκε για την υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή