Σε αναμονή οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ λόγω εκλογών

Σε αναμονή οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ λόγω εκλογών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ομηροι» θα συνεχίσουν να είναι ως φαίνεται, λόγω εθνικών εκλογών, οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Παρά την παρέλευση αρκετών μηνών, και τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις εκ μέρους του ΑΣΕΠ περί του αντιθέτου, οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων δεν έχουν ανακοινωθεί και όπως όλα δείχνουν αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Στην περίπτωση αυτή οι προσλήψεις των επιτυχόντων θα μετατεθούν, εφόσον βεβαίως έχουν τελικώς ανακοινωθεί οι οριστικοί πίνακες, για μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης καθώς, σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά την προεκλογική περίοδο, μέχρι και την ορκωμοσία «παγώνουν», πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλες οι διαδικασίες προπαρασκευαστικές και μη, που αφορούν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, σε νέες προκηρύξεις, σε διορισμούς, αλλά και σε έκδοση προσωρινών ή οριστικών πινάκων επιτυχόντων διαγωνισμών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει γνωστοποιήσει ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και προς τούτο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΑΣΕΠ, τα οριστικά αποτελέσματα αποκλείεται να έχουν εκδοθεί μέχρι τότε, παρά το γεγονός ότι πλέον εκκρεμεί έλεγχος αιτήσεων για την πλήρωση των τελευταίων 22 από τις συνολικά 8.166 θέσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης (Ρ/Σ news 247) και ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας εν ολίγοις ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια άσκησης πίεσης για την επιτάχυνση της έκδοσης των οριστικών πινάκων. Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το «τι μέλλει γενέσθαι» σε περίπτωση που αλλάξει η κυβέρνηση, ο κ. Χαρίτσης παρέπεμψε σε όλους όσοι ήταν αντίθετοι με αυτές τις προσλήψεις, μεταξύ των οποίων και η Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι της προκήρυξης 3Κ έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από αύριο. Στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ, ζητώντας την άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων, ενώ έχουν προκηρύξει και στάση εργασίας από τις 10.30 το πρωί ώς τη λήξη της βάρδιας. Την κινητοποίηση στηρίζουν το σωματείο «Ηρακλής» και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Παράλληλα, μέλη της ομάδας «Αντεπίθεση» των υποψηφίων της 3Κ, μέσω του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά, επιδιώκουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις «προθέσεις» του αναφορικά με τους επιτυχόντες του διαγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη επί του θέματος και την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της Ν.Δ. με τους υποψήφιους της 3Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή