UNESCO: Σχεδόν 12.500 προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία

UNESCO: Σχεδόν 12.500 προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ετήσια Έκθεση της UNESCO για την εκπαίδευση των μεταναστών παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη, στη τρέχουσα σχολική χρονιά λειτουργούν 113 Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, με 4.244 παιδιά, τόσο στην ενδοχώρα αλλά και σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κω – σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και 30 νηπιαγωγεία.

Επιπλέον, υπάρχει επιπλέον σημαντική αύξηση των σχολικών μονάδων με Τάξεις Υποδοχής, έχοντας φτάσει τα 1.451 σχολεία. Σε αυτές είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν 8.230 μαθητές αιτούντες άσυλο/ δικαιούχοι διεθνούς προστασίας.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών προσφύγων στο ελληνικό δημόσιο σχολείο αυτή τη στιγμή φτάνει περίπου στους 12.480.

«Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στελεχώνονται πλέον και με Ψυχολόγους που παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη στους μαθητές πρόσφυγες, τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα συνδράμουν στη διαχείριση τυχόν προβλημάτων εντός της σχολικής μονάδας» δήλωσε η κυρία Τζούφη. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή