ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγνωρισμένες Σπουδές Νομικής με μαθήματα Ελληνικού Δικαίου στην Αθήνα ή εξ αποστάσεως

Αναγνωρισμένες Σπουδές Νομικής με μαθήματα Ελληνικού Δικαίου στην Αθήνα ή εξ αποστάσεως

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité παρέχουν αναγνωρισμένες Νομικές Σπουδές με επιλογή φοίτησης στα Ελληνικά. Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων χρονολογείται από το 1995 και εκτός από τα προγράμματα αναγνωρισμένων νομικών σπουδών με φοίτηση στην Ελλάδα περιλαμβάνει επίσης προγράμματα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (STAPS – ΤΕΦΑΑ).

Το Κολλέγιο IdEF είναι επίσημος συνεργάτης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής και του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συνεργάτης στις δράσεις «Αθήνα 2004 στο δρόμο για το Παρίσι 2024» στις οποίες εκτός των ανωτέρω συμμετέχει και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πτυχία του Πανεπιστημίου Paris 13 σε σύμπραξη με το Κολλέγιο IdEF ήταν τα πρώτα που αναγνωρίστηκαν στην Ελλάδα ήδη από το 2010 και όσον αφορά το τμήμα Νομικής οι πτυχιούχοι που φοίτησαν στην Ελλάδα, δικηγορούν σε όλη την Ευρώπη.

ΝΟΜΙΚΗ ΜΕ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στους φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα νομικών σπουδών Licence en Droit στην Αθήνα, ή εξ αποστάσεως, παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης στα ελληνικά με παράλληλη εκμάθηση γαλλικών για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο πρόγραμμα Master en Droit.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Παράλληλα, ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, το πρόγραμμα σπουδών έχει εμπλουτιστεί με μαθήματα Ελληνικού Δικαίου προκειμένου να καλύπτει απολύτως όσους πτυχιούχους επιθυμούν να δικηγορήσουν στην Ελλάδα.

Επίσημη αναγνώριση των πτυχίων Νομικής του Paris 13 – IdEF

Το υπουργείο Παιδείας, μέσω του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), έχει αναγνωρίσει επισήμως το Πτυχίο Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως επαγγελματικά ισοδύναμο προς τα πτυχία Νομικής των ελληνικών Πανεπιστημίων. Επίσης τα πτυχία καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις επαγγελματικής αναγνώρισης από το ΑΤΕΕΝ και τους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη την Ευρώπη.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας εγγράφουν ήδη από τον Ιούνιο του 2016 τους κατόχους των ως άνω πτυχίων στα Μητρώα Ασκουμένων.

Έτσι, το Κολλέγιο IdEF είναι το μοναδικό Κολλέγιο με πτυχιούχους εγγεγραμμένους στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ελλάδας, που δικηγορούν ΗΔΗ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υποτροφίες Αριστείας Νομικής – «Ζω στην Αθήνα – ΣπουδάΖω στην Αθήνα»

Μέσω των υποτροφιών αριστείας το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF συνεισφέρει στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νομικές σπουδές, επισήμως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, όλοι οι άξιοι εφόσον τις επιλέξουν.

Απόφοιτοι Λυκείου 2019 που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων

  • μεγαλύτερο η ίσο με τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ για το 2019 μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 75% των διδάκτρων.
  • από 17.001 έως τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 50% των διδάκτρων.
  • από 16.500 έως 17.000 μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 25% των διδάκτρων.

Μεταπτυχιακό νομικής – Δίκαιο των Επιχειρήσεων

Tο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité σε συνεργασία με το Κολλέγιο IdEF, παρέχουν στην Αθήνα ή εξ αποστάσεως, Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νομικών σπουδών κατεύθυνσης Εμπορικού Δικαίου διάρκειας ενός έτους (ή 2 έτη για part-time φοίτηση).

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris 13 παραμένει ένας γενικός μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Νομικής παρόλη την εξειδίκευσή του. Είναι ιδανικός τίτλος και συνιστάται για την ενασχόληση με τα πιο αξιοζήλευτα νομικά επαγγέλματα (Δικηγόρος εμπορικού Δικαίου, νομικός σύμβουλος εταιριών, δικαστής, συμβολαιογράφος, κ.α.).

Απευθύνεται σε όσους δεν επιθυμούν να περιορίσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες στα στενά όρια της Ελληνικής αγοράς εργασίας, αλλά δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν άμεσα την μετάβαση τους στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές και αναζήτηση εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες, για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικής καθώς και τις Υποτροφίες Νομικής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου IdEF.

Πληροφορίες για τα προπτυχιακά προγράμματα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (STAPS – ΤΕΦΑΑ) μπορείτε να βρείτε εδώ