Εξι σεισμικές δονήσεις σε διάστημα δύο ωρών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Εξι σεισμικές δονήσεις σε διάστημα δύο ωρών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι σεισμικές δονήσεις σε διάστημα δύο ωρών σημειώθηκαν σήμερα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο πρώτος έντασης 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νότιο Αλβανία, προκαλώντας φθορές σε σπίτια, ενώ πέντε άτομα τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση σπιτιού, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Οι αλβανικές αρχές δήλωσαν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση. «Δεν έχουμε πληροφορίες για μεγάλες ζημιές σε κανένα σημείο της χώρας», ανέφερε το αλβανικό υπουργείο Αμυνας.

Το επίκεντρο της πρώτης σεισμικής δόνησης ήταν 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και την Νότια Αλβανία.

Στις 10 π.μ. σημειώθηκε δεύτερος σεισμός 4,9 Ρίχτερ, 45 χλμ. δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η σεισμική δραστηριότητα δεν φαίνεται να συνδέεται με το ρήγμα που προκάλεσε το σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μεταξύ Κοζάνης και Πρέβεζας το 1995, όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Καρακαΐσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή