Νέα εισαγγελέας η κ. Δήμητρα Κοκοτίνη

Νέα εισαγγελέας η κ. Δήμητρα Κοκοτίνη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιλογή δύο ανώτατων δικαστικών, που κατείχαν θέσεις αντιπροέδρων στο ανώτατο δικαστήριο ώς τώρα, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιλογή νέας ηγεσίας στον Αρειο Πάγο, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για αντισυνταγματικές πρακτικές, ενώ η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε χθες για τέσσερις και πλέον ώρες, και έπειτα από διεργασίες και διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν, τελικά επελέγη για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου η αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Ειρήνη Καλού, ανώτατη δικαστικός με γνώσεις και επιστημονική επάρκεια, η οποία είχε χειριστεί το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές υποθέσεις. Είχε επιλεγεί ως αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου πριν από ένα χρόνο και θα παραμείνει στην προεδρία του Αρείου Πάγου για μία διετία.

Για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία πρόσφατα υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η κ. Ειρήνη Καλού θα διαδεχθεί τον κ. Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την προεδρία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου και η κ. Δήμητρα Κοκοτίνη την κ. Ξένη Δημητρίου που αποχωρεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Οι συγκεκριμένες επιλογές ικανών ανώτατων δικαστικών δεν μπορούν να ακυρώσουν τις έντονες αντιδράσεις για την αντισυνταγματικότητα των διαδικασιών, ενώ έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επελέγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε ψήφους κατά την πρόσφατη διαδικασία προεπιλογής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Τέλος, το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε ως αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας την κ. Ευαγγελία Νίκα και τους κ. Κωνσταντίνο Κουσούλη και Δημήτριο Μακρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή