Ο Βραζιλιάνος πρέσβης απένειμε διάκριση στον Στ. Ζαββό

Ο Βραζιλιάνος πρέσβης απένειμε διάκριση στον Στ. Ζαββό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Rio Branco, που αποτελεί μία από τις μεγάλες διακρίσεις της Βραζιλίας, τιμήθηκε ο πρόεδρος της Zeus Capital,  Στυλιανός Ζαββός,  για την προσφορά του στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της χώρας της Λατινικής Αμερικής και της  Ελλάδας. Την απονομή έκανε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Βραζιλίας Σεζάριο Μελαντόνιο Νέτο, πριν από λίγες ημέρες.

Το Τάγμα των Ιπποτών του Rio Branco έχει ως στόχο να επιβραβεύει εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες που, χάρη στην προσφορά τους, ενισχύουν τους δεσμούς των χωρών τους με τη Δημοκρατία της Βραζιλίας. Η ανώτατη αυτή διάκριση έχει απονεμηθεί και στον κορυφαίο Ελληνα εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο, πρόεδρο του Ελληνοβραζιλιάνικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου,  ο οποίος  έχει οικοδομήσει ιδιαίτερη σύνδεση με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία.

Ο Βραζιλιάνος πρέσβης εξήρε την προσφορά του κ. Ζαββού, που διακρίνεται για τη διεθνή επενδυτική του δραστηριότητα. Ως συμπρόεδρος του Ελληνοβραζιλιάνικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου συνέβαλε τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία κρίσιμων επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργασιών.

Επίσης, ο πρέσβης αναφέρθηκε εκτενώς στο μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Στυλιανού Ζαββού, που είναι ιδρυτής και πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού SolidarityNow, ο οποίος έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερα από 300.000 άτομα στη διάρκεια της κρίσης.

Στη σεμνή τελετή απονομής, η οποία έλαβε χώρα στην πρεσβεία της Βραζιλίας, παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες του εφοπλιστικού κόσμου, όπως οι Παναγιώτης Τσάκος, Πέτρος Παππάς, Μαρίλη Φραγκίστα και Αριστείδης Πίττας, αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο Κώστας Αποστολίδης, ο Κώστας Πετρόπουλος και άλλοι. Ο πρέσβης τόνισε ότι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης δημιουργούνται νέες ευκαιρίες, γι’ αυτό και προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Βραζιλίας και Ελλάδας.

Ο κ. Ζαββός αναφέρθηκε με τη σειρά του στην οικονομική ανάπτυξη της Βραζιλίας και στον κρίσιμο ρόλο της στην παγκόσμια γεωοικονομική τάξη ως πόλου έλξης επενδυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή