ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μάστιγα» τα αγριογούρουνα σε Πανόραμα και Πυλαία Θεσσαλονίκης

mastiga-ta-agriogoyroyna-se-panorama-kai-pylaia-thessalonikis-2319883

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους του Πανοράματος να μην δίνουν τροφή στα αγριογούρουνα τα οποία έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή.Σχετική ενημέρωση έκανε στη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του οργάνου, Μιχάλης Τζώλλας, ο οποίος επισήμανε ότι τα αγριογούρουνα βρίσκουν τροφή σε κάδους και αυλές. 

Όπως τόνισε οι κάτοικοι δεν πρέπει να ταϊζουν τα συγκεκριμένα ζώα, προκειμένου αυτά να αναζητήσουν τροφή στο περιαστικό δάσος. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η ανακοίνωση αναφέρει πως οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη,  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε, σε δηλώσεις του ότι στη σχετική εγκύκλιο του Δασαρχείου περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις προς τους πολίτες να κλείνουν τις πόρτες στους κήπους για να μην υπάρχουν φθορές και όπου υπάρχουν σκύλοι να είναι δεμένοι με λουρί.

«Εχω στείλει πάνω από 15 επιστολές προσωπικά, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και το Δασαρχείο επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του γεγονότος και την πιθανότητα να προκληθούν δυστυχήματα.

Από την πλευρά τους, πολίτες, αναφέρουν συχνά πυκνά ότι έχουν υποστεί ζημιές στους κήπους ενώ σημειώθηκαν 3 – 4 ατυχήματα με αυτοκίνητα από πρόσκρουση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Δήμο αλλά όλους τους Δήμους που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ