Αδυναμίες στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταγωγών αποκάλυψε η απόδραση των τεσσάρων αλλοδαπών

Αδυναμίες στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταγωγών αποκάλυψε η απόδραση των τεσσάρων αλλοδαπών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σοβαρότατα κενά στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταγωγών αποκάλυψε η απόδραση των τεσσάρων αλλοδαπών από τα κρατητήρια στην οδό Πέτρου Ράλλη, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα.

Προφασιζόμενος ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ο ένας εκ των τεσσάρων κρατουμένων ζήτησε να εξέλθει από το κελί του, ώστε να πάρει τα χάπια του από την τσάντα με τα προσωπικά του είδη, η οποία φυλασσόταν σε άλλο σημείο των κρατητηρίων.

Το αίτημα του κρατούμενου έπεισε τον αστυφύλακα, ο οποίος τον συνόδευσε εκτός της πτέρυγας, άφηνοντας μάλιστα την πόρτα του κρατητηρίου προσωρινά ανοιχτή. Κατά την επιστροφή τους μετά από λίγα λεπτά, ο αστυφύλακας δέχθηκε επίθεση από τους άλλους τρεις κρατουμένους, οι οποίοι με την απειλή αυτοσχέδιου μαχαιριού του απέσπασαν το υπηρεσιακό του όπλο και τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες. Την ίδια τύχη είχε ένας ακόμη αστυφύλακας, ο οποίος βρισκότας στο σημείο.

Στη συνέχεια, μέσω της εσωτερικής σκάλας κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτιρίου, ενώ παράλληλα ο αξιωματικός υπηρεσίας ενεργοποίησε τον συναγερμό του κτιρίου. Μόλις έφτασαν στο υπόγειο, οι κακοποιοί επιβιβάστηκαν σε περιπολικό και προσπάθησαν να διαφύγουν, κρατώντας όμηρο τη νεαρή αστυνομικό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο όχημα. Κατά την άφιξη τους στο εξωτερικό φυλάκιο, διέταξαν τον σκοπό να τους ανοίξει την κεντρική πύλη. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι ο μηχανισμός ήταν εκτός λειτουργίας και τους είπε να βγουν από την πόρτα των πεζών. Οι δραπέτες του άρπαξαν το όπλο, για να μην τους καταδιώξει, και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν πεζή, απελευθερώνοντας τη γυναίκα αστυνομικό, που κρατούσαν όμηρο.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραπετών, οι οποίοι θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι, πήραν μέρος δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, 5 ομάδες της ΟΠΚΕ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ..

Ο ένας από τους δραπέτες, ο οποίος συνελήφθη νωρίς το πρωί στη Λαχαναγορά του Ρέντη, κρατούνταν για κλοπές και ληστείες και επρόκειτο να μεταφερθεί στις φυλακές Χαλκίδας. Σε βάρος του δεύτερου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα στο Βοτανικό, είχε πρόσφατα σχηματιστεί δικογραφία από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών για συμμετοχή σε συμπλοκή στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με θύμα έναν 33χρονο Έλληνα κρατούμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή