Εκπρόσωπος Καν: Ο Τραμπ είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής

Εκπρόσωπος Καν: Ο Τραμπ είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν απάντησε στο υβριστικό tweet κατά του δημάρχου του Λονδίνου με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Πρόκειται για κάτι σοβαρότερο από τις παιδαριώδεις βρισιές από τις οποίες θα έπρεπε να απέχει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Σαντίκ εκπροσωπεί τις προοδευτικές αξίες του Λονδίνου και η χώρα μας προειδοποιεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής, που θέτει σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις αξίες οι οποίες έχουν ορίσει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες μας για περισσότερο από 70 χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν απαντώντας στο υβριστικό προς τον δήμαρχο του Λονδίνου tweet που έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγη ώρα πριν προσγειωθεί στο Λονδίνο, χαρακτηρίζοντάς τον «loser».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αρνήθηκε να καταδικάσει το σχόλιο του Τραμπ κατά του δημάρχου του Λονδίνου. Όταν ερωτήθηκε για το θέμα κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Sky News, ο Χαντ απάντησε ότι και ο Σαντίκ Καν έκανε προσβλητικές αναφορές στον Αμερικανό πρόεδρο και ότι το θέμα ξεκίνησε επειδή ο δήμαρχος του Λονδίνου και άλλοι άνθρωποι του Εργατικού Κόμματος αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη, πράγμα που ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «ανάρμοστο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή