«Κόκκινη κάρτα» στη συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών

«Κόκκινη κάρτα» στη συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αλλοδαποί, ένας 34χρονος και μία 35χρονη, συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, σε αστυνομική επιχείρηση στο Κορωπί και στου Ζωγράφου, οι οποίο είχαν διαπράξει διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Ελληνικού και Κορωπίου.

Από το σύνολο των περιστατικών, οι εννέα είναι σε βάρος παικτών του Ολυμπιακού (Νάτχο, Ελαμπντελαουί, Σισέ κτλ) και μια σε βάρος του Αραούχο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων και δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

«Κόκκινη κάρτα» στη συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών-1

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Το «modus operandi» της εγκληματικής σπείρας

Τα μέλη της συμμορίας από τον Οκτώβριο του 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των νοτίων προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα ρούχα.

Για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το δεύτερο όχημα το χρησιμοποιούσαν ως «υποστηρικτικό», σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, και χρησιμοποιείτο ως «όχημα διαφυγής».

«Κόκκινη κάρτα» στη συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών-2

Έμπαιναν από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών αρχών στα σπίτια που είχαν διαρρήξει, τα μέλη της σπείρας έμπαιναν σε αυτά από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους του σπιτιού, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ρούχων και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

«Κόκκινη κάρτα» στη συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών-3

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή