ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται ο 46χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού – Ενταση έξω από το δικαστήριο (φωτογραφίες)

Απολογείται ο 46χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού – Ενταση έξω από το δικαστήριο (φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η απολογία του 46χρονου εμπόρου κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, η σορός του οποίου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 46χρονος μετήχθη το πρωί κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ανέβηκε από την πίσω είσοδο του μεγάρου στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της Ε' τακτικής ανακρίτριας, ενώπιον της οποίας απολογείται.

Απολογείται ο 46χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού – Ενταση έξω από το δικαστήριο (φωτογραφίες)-1

Στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν από νωρίς συγγενείς και φίλοι του θύματος, προκειμένου -όπως υποστήριξαν- να συναντήσουν τον κατηγορούμενο ως δολοφόνο. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες τού άτυχου κτηνοτρόφου, όπως επίσης και ένα πανό που έγραφε ο ότι Δημήτρης Γραικός «δολοφονήθηκε δύο φορές», μία από τον δράστη και μία όταν η υπόθεση της εξαφάνισής του προτάθηκε να μπει στο αρχείο.

Ενταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στα δικαστήρια, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν. Μετά από λίγη ώρα, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Απολογείται ο 46χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού – Ενταση έξω από το δικαστήριο (φωτογραφίες)-2

Στον κατηγορούμενο, που υπέδειξε στις διωκτικές Αρχές το σημείο ταφής του 59χρονου κτηνοτρόφου, καταλογίζεται η πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, την οποία, πάντως, φέρεται να αρνείται. Ο ίδιος, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, δια του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι καβγάδισε με το θύμα και πάνω στον καβγά επήλθε ο θάνατος.

Οι δύο άνδρες φέρεται πως είχαν οικονομικές διαφορές, ύστερα από μεταξύ τους συναλλαγή και η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτές οι διαφορές ήταν το κίνητρο της δολοφονίας.

Απολογείται ο 46χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού – Ενταση έξω από το δικαστήριο (φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός του πενηνταεννιάχρονου έφερε αλλεπάλληλες κακώσεις από χτυπήματα, τα οποία φαίνεται πως αποδείχθηκαν θανατηφόρα, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβολισμούς. Κατά πληροφορίες δε το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για βίαιο θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ