Μια συγκινητική συναυλία για τα αδέσποτα που διοργανώνεται από παιδιά

Μια συγκινητική συναυλία για τα αδέσποτα που διοργανώνεται από παιδιά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε βράδυ που γυρνώ από τη δουλειά, όποια ώρα και αν φτάσω, με περιμένουν στο κηπάκι της πολυκατοικίας ο «Χωρίστρας» (άσπρος, με καφέ σημάδια στο κεφάλι) και η μονόφθαλμη «Πειρατίνα». Είναι δύο από τα γατιά της γειτονιάς, σταθερή παρέα εδώ και δύο χρόνια που έχω μετακομίσει. Γνωρίζουν τον ήχο της μηχανής του αυτοκινήτου, τη χροιά της φωνής μου και περιμένουν υπομονετικά να ανεβώ στο διαμέρισμα για να φέρω την τροφή τους. Πιο πολύ, όμως, περιμένουν τα χάδια. Τα αδέσποτα δεν νοιάζονται μονάχα για το φαγητό. Θέλουν τη στοργή και την αγάπη μας, περισσότερο από τα οικόσιτα ζώα που την έχουν δεδομένη (ελπίζω να διαβάσει αυτό το λεπτό υπονοούμενο η δική μου γάτα, διασωθείσα από την πυρκαγιά στο Μάτι, που πολύ συχνά μου κάνει τη δύσκολη και να συνετιστεί).

Μια συγκινητική συναυλία για τα αδέσποτα που διοργανώνεται από παιδιά-1

Ο Μάρκος του Απόστολου Λακασά σε φάση κοινωνικοποίησης.

Σε λίγες ημέρες διοργανώνεται μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση αφιερωμένη στα ζωάκια που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Είναι μια συναυλία αγάπης από παιδιά που θέλουν να τραγουδήσουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα. Θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής από τη Φιλοζωική Eνωση Εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων και την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ μπορείτε να προσφέρετε τροφές, είδη pet και αποπαρασιτικά για τα αδέσποτα ζώα που ζουν στην πόλη της Αθήνας.

Μια συγκινητική συναυλία για τα αδέσποτα που διοργανώνεται από παιδιά-2

Η Αλ Γατόνε σώθηκε από τη φωτιά στο Μάτι και κατέληξε σπίτι μου.

Το πρόγραμμα το έχει επιμεληθεί ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος θέλει να μοιράσει σε όλους ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης για όλα τα αδέσποτα ζώα, που καθημερινά υποφέρουν και αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Πρόκειται για τον ταλαντούχο εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης και γιο του David Andrews και της δρος Αγγελικής Μαργαρίτη Andrews, που με φίλους του από το σχολείο του θα τραγουδήσουν και θα παρουσιάσουν δρώμενα. Η ελπίδα των διοργανωτών είναι ότι απευθυνόμενοι στα παιδιά και στους γονείς τους, θα δυναμώσουν μέσα τους τη θέληση να βοηθήσουν εμπράκτως για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον αυτά τα πλάσματα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε επιτέλους στην Ελλάδα μια νέα γενιά που –είτε στις πόλεις είτε κυρίως στην επαρχία– να αντιμετωπίζει τα ζώα με τον σεβασμό που τους αξίζει.

Μια συγκινητική συναυλία για τα αδέσποτα που διοργανώνεται από παιδιά-3

Η Ρίνα της Τάνιας Γεωργιοπούλου ποζάρει στην κουζίνα.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν ειδικοί που θα σας λύσουν κάθε απορία σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε ένα αδέσποτο ζώο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσετε κάποια καταπληκτικά αδέσποτα σκυλάκια που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι!

ΥΓ.: Στην εικονογράφηση του άρθρου τέσσερα υπερτυχερά ζώα που ανήκουν σε συντάκτες της «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή