Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές

Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr (στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019. 

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν:

– Το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) 2019 με τα 4 επιστημονικά πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018.

– το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων ΓΕΛ 2019 με τα 5 επιστημονικά πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017.

– Το μηχανογραφικό δελτίο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις εξετάσεις ΕΠΑΛ  το 2017 και το 2018 .

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που αφορά την κατηγορία τους.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για εκείνους των ΓΕΛ. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα κινηθεί περίπου στις 102.000, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 78.335 θέσεις (σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι 350 θέσεις των αστυνομικών και οι 819 των στρατιωτικών σχολών). Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Η προθεσμία οριστικής υποβολής των μηχανογραφικών ολοκληρώνεται συνήθως στα μέσα Ιουλίου.

Επισυνάπτονται τα μηχανογραφικά δελτία ανά κατηγορία υποψηφίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή