ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

img_20190607_112708
episkeyh-toy_1

Ανοιξε σήμερα τις πύλες του το ισλαμικό τέμενος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. H επίσημη τελετή εγκαινίασης που διεξάγεται από τις 12:00 το μεσημέρι, έχει ως στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου.

egkainiastike-to-islamiko-temenos-paroysia-gavrogloy-fotografies0

Στην εκδήλωση παρέστησαν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας προεκλογικό χαρακτήρα στο γεγονός. Εκπρόσωποι των μουσουλμάνων της Αθήνας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ είχαν κληθεί ο τέως δήμαρχος της Αθήνας κ. Γεώργιος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς κ. Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι κομμάτων.

egkainiastike-to-islamiko-temenos-paroysia-gavrogloy-fotografies2

Από τις πρώτες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους του τεμένους, ενώ απομένουν ελάχιστα για τους εσωτερικούς χώρους.

egkainiastike-to-islamiko-temenos-paroysia-gavrogloy-fotografies4

Στον εξωτερικό χώρο έχει μπει σιντριβάνι και έχουν φυτευθεί πεύκα, ενώ στον εσωτερικό ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι τελευταίες εργασίες (με τοποθέτηση γυψοσανίδων κ.λπ.). Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόχη που δείχνει την κατεύθυνση της Μέκκας. Για τη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων του τεμένους υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων.

egkainiastike-to-islamiko-temenos-paroysia-gavrogloy-fotografies6

egkainiastike-to-islamiko-temenos-paroysia-gavrogloy-fotografies8

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να τελεστούν εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του τεμένους, αφού ο Οργανισμός του δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου και είναι πολύ νωρίς να στελεχωθεί μια καινούργια υπηρεσία, ιδίως με τους ρυθμούς που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για διορισμό ιμάμη.

egkainiastike-to-islamiko-temenos-paroysia-gavrogloy-fotografies10