Φεστιβάλ Γονιμότητας στο Ζάππειο Μέγαρο

Φεστιβάλ Γονιμότητας στο Ζάππειο Μέγαρο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναδειχθούν οι τρόποι προστασίας και ενίσχυσης της γονιμότητας, αλλά και η Ελλάδα ως προορισμός του διεθνούς τουρισμού γονιμότητας είναι ο στόχος του 1ου Φεστιβάλ Γονιμότητας (1st Fertility Festival) που διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (8-9 Ιουνίου 2019) στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο συνέδριο, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιnternational Health Tourism Center, ενός μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού τόσο για τον Διεθνή όσο και για τον Εθνικό Τουρισμό Υγείας, θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι ειδικοί γονιμότητας, όπως οι διαπρεπείς καθηγητές κ. Γ. Χρούσος και Γ. Κρεατσάς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με δεδομένο ότι οι Ελληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα ανθρώπινης αναπαραγωγής είναι από τα πλέον αναγνωρισμένα διεθνώς, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τα ζευγάρια από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, που επιθυμούν να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Ηδη, στη χώρα μας συρρέουν υπογόνιμα ζευγάρια και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και από όλο τον κόσμο, ωστόσο στόχος είναι το ρεύμα αυτό του ιατρικού τουρισμού γονιμότητας να μεγαλώσει και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της χώρας μας προς την Ανατολή.

Στο Ζάππειο αύριο έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν ειδικοί γιατροί για όλες τις πτυχές της υπογονιμότητας, αναπτύσσοντας τις νέες μεθόδους και έρευνες γύρω από την αναπαραγωγή. Εκτός από το επιστημονικό σκέλος, τον λόγο θα έχουν και εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων που θα μιλήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας στη χώρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά τον δείκτη γονιμότητας στην Ε.Ε., με τις Ελληνίδες να τεκνοποιούν σε αρκετά μεγάλη ηλικία.

Την Κυριακή στις 12 μ. από την κεντρική είσοδο του Ζαππείου θα ξεκινήσει η «Παρέλαση Γονιμότητας» γύρω από το Ζάππειο Μέγαρο, ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας για περισσότερες γεννήσεις, λίγες μέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή