Αστατος ο καιρός την Τετάρτη – Βροχές στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Αστατος ο καιρός την Τετάρτη – Βροχές στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστατος αναμένεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη, με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους στα ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και κυρίως στα βόρεια είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες, ενδεχομένως ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή