ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συγγνώμη» υποχρεώθηκε να ζητήσει η διοίκηση της ΕΡΤ

«Συγγνώμη» υποχρεώθηκε να ζητήσει η διοίκηση της ΕΡΤ

Να ζητήσει «συγγνώμη» αναγκάστηκε η διοίκηση της ΕΡΤ από τους τηλεθεατές, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της, το βράδυ της Δευτέρας, να μεταδώσει απευθείας ολόκληρη την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του προγράμματός του αντί για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ.

Είχε προηγηθεί προχθές αργά το βράδυ ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που αποδοκίμαζε τη συγκεκριμένη επιλογή: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση», ανέφερε.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΕΡΤ υπερασπίζεται μεν την επιλογή της να προβληθεί η εκδήλωση, παραδέχεται όμως ότι ήταν λάθος η μη προβολή των υπόλοιπων ειδήσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21.00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και σειράς υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων» και καταλήγει: «Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται γι’ αυτό».

Εως σήμερα η πρακτική που ακολουθούσε η ΕΡΤ ήταν η μετάδοση των εκδηλώσεων του κυβερνώντος κόμματος να γίνονται από την ΕΡΤ1 και των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ2.