Παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής οι ληστές του ΑΧΕΠΑ – Η στιγμή της σύλληψης (φωτογραφίες)

Παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής οι ληστές του ΑΧΕΠΑ – Η στιγμή της σύλληψης (φωτογραφίες)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο από τους συλληφθέντες για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών, 40 ετών, είχε συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2006.

Είχε κατηγορηθεί ως μέλος της επονομαζόμενης σπείρας των «ληστών με τα μαύρα». Στα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν, αρχικά, αποδοθεί επτά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας, από το 2002 έως το 2006. Ωστόσο, ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση μόνο για τη ληστεία στη Σόλωνος και είχε αποφυλακιστεί πριν μερικά χρόνια.

Παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής οι ληστές του ΑΧΕΠΑ – Η στιγμή της σύλληψης (φωτογραφίες)-1

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Ο δεύτερος συλληφθείς, 35 ετών, είχε αρχικά συλληφθεί το 2010 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στην παρανομία και μετά από λίγα χρόνια, το 2016, συνελήφθη εκ νέου μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, μαζί με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί ξανά πέρυσι.

Επίσης, οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη μίας 39χρονης. 

Η σημερινή ληστεία

Σήμερα το πρωί, οι δράστες επιχείρησαν, ντυμένοι γιατροί, να ληστέψουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι κατόρθωσαν να τους συλλάβουν με τη συνδρομή δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή