Κατερίνη: DNA συλληφθέντος για διαρρήξεις τον συνδέει με κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού

Κατερίνη: DNA συλληφθέντος για διαρρήξεις τον συνδέει με κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μαντήλι που περιείχε 14 σφαίρες και βρέθηκε το 2015, σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό 33χρονου ο οποίος συνελήφθη στην Κατερίνη για διαρρήξεις ΑΤΜ.

Οπως διευκρίνισε σε παρουσίαση της υπόθεσης, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο 33χρονος ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν μόνο για κλοπές, δεν αιτιολόγησε το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαντήλι ούτε παραδέχθηκε την παρουσία του στην Ανάβυσσο.

Από την έρευνα της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι μαζί με άλλους δύο συνεργούς του οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν 52.000 ευρώ ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν άλλα δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, κατά τη διαφυγή τους είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο.

Σε έρευνα στο σπίτι του 33χρονου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν 28 φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή