Ψάχνουν τον δράστη που έκλεψε τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα

Ψάχνουν τον δράστη που έκλεψε τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους προκειμένου να εντοπιστεί ο ιερόσυλος που αφαίρεσε χθες το βράδυ τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής συμμετέχουν αστυνομικοί του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής ενώ θα τις συνδράμει και ένας αστυνομικός σκύλος.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα και αφού ενημερώθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού ότι λείπουν τάματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση. Τα ξημερώματα, σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους κοντά σε ένα εκκλησάκι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τάματα που είχαν αφαιρεθεί από την εικόνα.

«Βρέθηκαν πεταμένα τα κλοπιμαία, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν τα άφησε όλα ο δράστης. Δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση καθώς η αστυνομία ερευνά για δακτυλικά αποτυπώματα» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησε όλα τα τάματα και έφυγε πανικόβλητος» σημείωσε ο κ. Δήμτσας ο οποίος εκτιμά ότι «υπάρχει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και δύσκολα θα ξεφύγει».

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισήμανε ότι «υπήρξαν δύο – τρεις κλοπές μέσα στον μήνα Μάιο, στο Όρος και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχνουμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή