ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέφτουν οι σοβάδες στο νοσοκομείο του Κιλκίς – «Το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πέφτουν οι σοβάδες στο νοσοκομείο του Κιλκίς – «Το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Επιβάλλεται άμεσος έλεγχος της στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων του νοσοκομείου Κιλκίς, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, που εστάλη στα ΜΜΕ από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με αφορμή την κατάρρευση σοβάδων χτες, στις 18:30, στην είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937) του νοσοκομείου Κιλκίς. 

«Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» επισημαίνεται στο σημείωμα, ενώ παράλληλα καταγγέλλεται ότι «εκτός από τους θαλάμους του 1ου  ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα».

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι  «στην Α πτέρυγα την 26/01/2019  είχε καταρρεύσει πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την  05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων». 

Στο σημείωμα αναφέρεται πως «παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 – από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος- μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίαςΗ υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεταιεκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις  δύο  (2) μέτρα από το κτήριο των ΤΕΠ (Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών)».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ