Αστατος ο καιρός και σήμερα: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

Αστατος ο καιρός και σήμερα: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Στη Δυτική Ελλάδα και στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και θα επηρεάσουν τοπικά τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τα δυτικά τμήματα της Θράκης. Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 16 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή