Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη – Και σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες

Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη – Και σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι τις 20:30 περισσότερους από 6.500 κεραυνούς.

Παράλληλα ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από χαλαζόπτωση εκδηλώθηκανστα νότια κυρίως τμήματα της Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Σαρωνικού (συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αργολίδας και της Κορινθίας) καταγράφηκαν 560 κεραυνοί.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» έως τις 20:30.

Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη – Και σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες-1

Άλλη μια ημέρα με τοπικά ισχυρές καταιγίδες – Καταιγίδες και στην Αττική

Τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και την Τετάρτη 19/06/2019, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, όπου τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Στο Χάρτη 1 παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 19/06, ενώ με κύκλους παρουσιάζονται οι περιοχές όπου εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη – Και σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες-2

Καταιγίδες αναμένονται και στην περιοχή της Αττικής, με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής παρουσιάζονται στο Χάρτη 2. 

Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη – Και σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες-3

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη. Στο Χάρτη 3 παρουσιάζεται η πιθανότητα ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, με την Αττική να εμφανίζει αυξημένη πιθανότητα.

Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη – Και σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή