Σύγκρουση με επίκεντρο την προσχολική εκπαίδευση

Σύγκρουση με επίκεντρο την προσχολική εκπαίδευση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αντι-ΚΚΕ παραλήρημα και ψέματα επικρίνει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο Περισσός. Η κόντρα των δύο πλευρών ξέσπασε ύστερα από τη δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση με τις εγγραφές των νηπίων στα νηπιαγωγεία.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «καθημερινά ενημερωνόμαστε για εκατοντάδες περιπτώσεις παιδιών, τεσσάρων και πέντε ετών, που οι οικογένειές τους δεν ξέρουν ακόμα σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάνε.

Ακόμα χειρότερα, πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να γραφτούν σε νηπιαγωγεία μακριά από την περιοχή τους. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, ψυχοφθόρο και αντιπαιδαγωγική. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη». Μάλιστα, χαρακτήρισε «κατάπτυστη» πρόσφατη απόφαση του κ. Γαβρόγλου για τοποθέτηση προκάτ για νήπια και προνήπια ακόμα και σε χώρους γυμνασίων και λυκείων.

Στις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να απαντήσει ότι «η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος και το ΚΚΕ βάζουν στο στόχαστρο τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που καθιέρωσε η κυβέρνηση» και παρουσίασε στοιχεία με βάση τα οποία «για το σχολικό έτος 2019-2020 αναμένονται 155.000 μαθητές στα δημόσια νηπιαγωγεία, ποσοστό 84% νηπίων και προνηπίων». «Αντί να αραδιάζει ψέματα και αριθμούς χωρίς αντίκρισμα και αντί να επιδίδεται σ’ ένα ακόμη αντι-ΚΚΕ παραλήρημα, το υπουργείο Παιδείας να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ανταπάντησε το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή