Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 56χρονος Ιταλός της μαφίας της «Καμόρα»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 56χρονος Ιταλός της μαφίας της «Καμόρα»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταζητούμενος που φέρεται να συμμετείχε στην ιταλική μαφία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος. Πρόκειται για 56χρονο Ιταλό, την έκδοση του οποίου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του, που τον κατηγορούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», της οποίας φέρεται να υπήρξε μέλος.

Οι πράξεις που του αποδίδονται φαίνεται πως αφορούν την περίοδο 2002-03 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που απέστειλαν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο χαρακτηριζόμενος ως διεθνώς διωκόμενος εκτιμάται ότι ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να διατηρεί εδώ βιοτεχνία. Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον εντόπισαν, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Πεύκων, οπότε και συνελήφθη δυνάμει του εις βάρος του εντάλματος.

Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο αίτημα των ιταλικών Αρχών να εκδοθεί στη χώρα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή