«Σχολείο» τεχνολογίας για παιδιά Δημοτικού

«Σχολείο» τεχνολογίας για παιδιά Δημοτικού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το θερινό σχολείο STEM, που διοργανώνει για πρώτη φορά το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Eκπαιδευτικό Oργανισμό STEM Education και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Χωρισμένοι σε δύο ηλικιακές ομάδες, οι συμμετέχοντες θα περάσουν πέντε ημέρες γεμάτες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις που σχετίζονται με τη ρομποτική και τη μηχανική, ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με τους χώρους και τις συλλογές του μουσείου. Κύριος εκπαιδευτικός στόχος του «σχολείου» είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας με την τεχνική των ανοιχτών ερωτημάτων, που εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε διαδικασίες σκέψης για την επίλυση προβλημάτων μέσω κατασκευών.

Το πρόγραμμα για τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού περιστρέφεται γύρω από τη θεματική «Γνωρίζω τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία» και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες με στοιχεία από τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, την τεχνολογία αλλά και την τέχνη. Το ταξίδι στη γνώση ξεκινά από τις απλές μηχανές, όπως οι μοχλοί και η τροχαλία και φτάνει ώς τη ρομποτική. Με θέμα «Γνωρίζω τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και τους Αυτοματισμούς», το πρόγραμμα για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού συνιστά μια εισαγωγή στον κόσμο των αλγόριθμων και των αυτοματισμών. Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλ. 210-80.15.010 και 210-80.15.870.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή