Εξαφανίστηκε η συνεργός της Πόλας Ρούπα

Εξαφανίστηκε η συνεργός της Πόλας Ρούπα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παρανομία φέρεται να επέστρεψε η 27χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2017 ως συνεργός τής, τότε, καταζητούμενης για τρομοκρατία Πόλας Ρούπα. Την εξαφάνισή της δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης στην ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος ο πατέρας της. Μόλις χθες, καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 34 ετών για συμμετοχή στο σχέδιο απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό καθώς και σε δύο ένοπλες ληστείες, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα. Η 27χρονη Αθανασοπούλου είχε συλληφθεί σε σπίτι στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο στο περιθώριο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Με χειρόγραφο σημείωμά της είχε δηλώσει «αναρχικιά, μέλος της ένοπλης οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”».

Οπως ήταν αναμενόμενο οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο, μετά τη συμπλήρωση του ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης αφέθηκε ελεύθερη, με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου. Μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η 27χρονη έδινε με συνέπεια το «παρών» στο δικαστήριο, ενώ το ίδιο έκανε μέχρι και την περασμένη Δευτέρα, στο τμήμα του τόπου κατοικίας της. Εκτιμώντας προφανώς ότι η έδρα θα την έκρινε ένοχη και θα της επέβαλε πολυετή ποινή κάθειρξης, η Αθανασοπούλου εξαφανίστηκε, επιλέγοντας τον δρόμο της παρανομίας. Το ίδιο ακριβώς είχαν κάνει εξάλλου ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» που τους είχε κρίνει ένοχους.

Πλην της Αθανασοπούλου για την απόπειρα απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και τις δύο ένοπλες ληστείες η έδρα επέβαλε ποινές πολυετούς κάθειρξης στη Ρούπα, στον Μαζιώτη και σε έναν ακόμα «ποινικό» συνεργό τους. Ερευνες για τη σύλληψη της 27χρονης διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως ακριβώς και για τον εντοπισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη ή «τοξοβόλου». Τα ίχνη του νεαρού χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι εις βάρος του και ακόμα 19 φυλακισμένων για τρομοκρατία ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη. Αφορά τα αδικήματα της στάσης και της υποκίνησης σε στάση και αφορούν σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 στον Κορυδαλλό. Καθώς η άσκηση νέας δίωξης βάζει φρένο στις άδειες και τις πρόωρες αποφυλακίσεις, ο Μιχαηλίδης επέλεξε κι αυτός να αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας όπου κρατείτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή