Μισοάδειο το εδώλιο στη δίκη της Χ.Α.

Μισοάδειο το εδώλιο στη δίκη της Χ.Α.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις απολογίες κατηγορουμένων που διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην επίθεση που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τον Σεπτέμβριο του 2013, συνεχίστηκε χθες η πολύκροτη δίκη, η οποία έχει εισέλθει ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια στο στάδιο των απολογιών. Ολοκληρώνοντας την απολογία του, ο Ιωάννης Αγγος, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο ήταν εκείνος που ειδοποίησε για την κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου όταν εντόπισε σε καφετέρια της περιοχής τον Παύλο Φύσσα, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά, απαντώντας σε ερωτήσεις, παραδέχθηκε πως οι οδηγίες που είχαν από βουλευτές της Χ.Α. ήταν ότι, αν έρθουν σε αντιπαράθεση με το ΠΑΜΕ, «να τους πετάξουν στη θάλασσα».

Δεύτερος από την ομάδα των 18 κατηγορουμένων που εμπλέκονται, ο καθένας με διαφορετικό βαθμό συμμετοχής, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα απολογήθηκε χθες ο Τάσος Αναδιώτης, ο οποίος μετείχε στα τάγματα εφόδου της Χ.Α. Η απολογία του, που δεν προσέφερε σπουδαία πράγματα στο δικαστήριο, έγινε με μισοάδειο το εδώλιο, καθώς με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μόνον 7 από τους συνολικά 18 κατηγορουμένους ήταν παρόντες, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου προειδοποίησε πως, αν οι κατηγορούμενοι δεν έρχονται ούτε στις απολογίες, θα λάβει μέτρα.

Κατά τη διάρκεια και της χθεσινής διαδικασίας, τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία βιώνει το δράμα της επ’ ακροατηρίω «εξέτασης» των συνθηκών θανάτου του παιδιού της, ενώπιον των ανθρώπων που το οδήγησαν στον θάνατο.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα και πάλι με απολογίες εμπλεκομένων στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή