Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή φτάνοντας σε αρκετές περιοχές στους 36-38 βαθμούς, ενώ στις πεδιάδες της Θεσσαλίας και του Αγρινίου θα φτάσει τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, ελαφρώς αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το Σάββατο 22/06 και οι μέγιστες θερμοκρασίες που περιμένουμε την Κυριακή 23/06, σε ορισμένες πόλεις της χώρας.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα-1

Τη Δευτέρα 24/06, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 26/06. Παρατηρούμε ότι από την Τρίτη 25/06 η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης εκδηλωθεί έντονο κύμα καύσωνα.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή