ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές και καταιγίδες στη Β. Ελλάδα

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές και καταιγίδες στη Β. Ελλάδα

Μεταβολή παρουσιάζει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από νωρίς το πρωί, επηρεάζονται η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακά, και κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος.

Τα φαινόμενα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, προβλέπεται να εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των αναμενόμενων μέγιστων θερμοκρασιών καθώς και η αναμενόμενη μέγιστη θερμοκρασία για 8 πόλεις της χώρας.
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές και καταιγίδες στη Β. Ελλάδα-1

Παράλληλα, οι τοπικές νεφώσεις που υπάρχουν από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 24/06 θα αυξηθούν σταδιακά και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η γεωγραφική κατανομή του ολικού αναμενόμενου ύψος υετού (βροχή/χαλάζι) έως το βράδυ της Δευτέρας 24/06, φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές και καταιγίδες στη Β. Ελλάδα-2

Πηγή: meteo.gr, ΕΜΥ