Απολογήθηκε ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά

Απολογήθηκε ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνοδηγός του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, το βράδυ της στυγερής δολοφονίας του άτυχου μουσικού στο Κερατσίνι, απολογήθηκε χθες στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την οργή της Μάγδας Φύσσα, όταν αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Φύσσα και ότι ο 34χρονος είχε από καιρό, πριν από τη δολοφονία του, στοχοποιηθεί από την οργάνωση της Χ.Α. στη Νίκαια.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο ήταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά λίγο πριν αυτός τραβήξει το μαχαίρι και σκοτώσει τον Φύσσα, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και προσπάθησε να υποβαθμίσει τον δικό του ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ουδέποτε συμμετείχε ή άκουσε οτιδήποτε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, καθώς εκείνο το μοιραίο βράδυ είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γ. Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα. Οπως είπε, είχε ξεχάσει το κινητό του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Γ. Ρουπακιά, επιχειρώντας να δικαιολογήσει πώς αυτό βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετείχε στην εκδρομή – εκπαίδευση ακόμη και με όπλα στελεχών της Χ.Α. στον ποταμό Νέδα στη Μεσσηνία, όπως επίσης και στα επεισόδια χρυσαυγιτών στον Μελιγαλά το 2012, επιχείρησε να εμφανίσει τα γεγονότα αυτά ως συνήθη, ενώ για τον Μελιγαλά και τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν μέλη της Χ.Α., ο χαρακτηρισμός του ήταν «μικροεπεισόδια». Η άρνηση του Καζαντζόγλου ότι γνώριζε τον Παύλο Φύσσα εξόργισε τη Μάγδα Φύσσα, η οποία του φώναξε. «Δεν τον ήξερες ε; Nα σου φέρω δέκα να σου πουν πως τον ήξερες…»

Η δίκη συνεχίζεται με τη διερεύνηση των συνθηκών της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή