ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ

Σοκαρισμένος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δήλωσε  σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Ιωάννης – Βασίλειος Κομιανός, ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκε στην πολύκροτη δίκη.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του είπε  ότι έμαθε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα από την τηλεόραση την επόμενη ημέρα του εγκλήματος. Ο ίδιος ανέφερε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 (τα ξημερώματα της 18ης δολοφονήθηκε ο μουσικός) είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τους συγκατηγορούμενούς του Πατέλη και Τσακανίκα και ενώ ο ίδιος βρίσκονταν στο Αιγάλεω.

Πρόεδρος: Τελικά  ενημέρωση είχατε εκείνο το βράδυ, ότι συνέλαβαν τον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Όχι, την άλλη ημέρα το είδα στην τηλεόραση και είχα σοκαριστεί.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας αναφορικά με την ενημέρωση που μπορεί να είχε για τη δολοφονία Φύσσα, ο Κομιανός ανέφερε: «Εγώ, ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραιά, 2 με 3 ημέρες μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πως έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι έγινε ακριβώς έγινε και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορούμενού του Γ. Δήμου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο Κομιανός του είπε έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας: «Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας και πάμε να τους απελευθερώσουμε».

Όπως είπε ο Κομιανός, ο Δήμου «λέει ψέματα και παίζει κάποιο ρόλο…».

Πρόεδρος: Γιατί ο Δήμου να πει μόνο για σας; Τόσοι άλλοι ήταν …

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω…

Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλι». Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ», επαναλαμβάνοντας ότι σοκαρίστηκε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Μέλος Δικαστηρίου: Ναι άλλα έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή διότι, όπως είπε, ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν κατά την αποφυλάκιση ήταν να μην έχει σχέση με τους συγκατηγορουμένους του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.