Κατασχέθηκαν 60 παλέτες με χάπια Captagon

Κατασχέθηκαν 60 παλέτες με χάπια Captagon

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ίσως κατάσχεση ναρκωτικών χαπιών Captagon, περισσότερο γνωστών ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών», πέτυχε χθες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Τα κατασχεμένα χάπια ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και βρέθηκαν σε τρία κοντέινερ προερχόμενα από τη Συρία. Ο εντοπισμός του παράνομου φορτίου έγινε κατόπιν πληροφορίας του κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στην Αθήνα (DEA), και στον έλεγχο έλαβαν μέρος, εκτός από το ΣΔΟΕ, στελέχη των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών της αστυνομίας και του Λιμενικού. Τα χάπια ήταν κρυμμένα σε παλέτες με είδη ξυλείας. Στα τρία κοντέινερ υπάρχουν 60 παλέτες και χθες είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του περιεχομένου της μιας από αυτές: 1,4 εκατομμύρια χάπια!

Ο έλεγχος θα διαρκέσει αρκετά εικοσιτετράωρα και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η τελική καταμέτρηση θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό κατασχεμένων χαπιών Captagon σε πρωτοφανές για τα ελληνικά και διεθνή αστυνομικά χρονικά επίπεδο. Τα παράνομα εμπορευματοκιβώτια είχαν φορτωθεί στο λιμάνι της Λαττάκειας και διέρχονταν transit από το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, τελικός προορισμός τους ήταν η Κίνα, ωστόσο θεωρείται πιθανόν ο τελικός παραλήπτης του φορτίου να άλλαζε. Παρόμοιες κατασχέσεις χαπιών Captagon έχουν πετύχει στο πρόσφατο παρελθόν το Λιμενικό και η αστυνομία. Πρόκειται για ναρκωτικό ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Καταναλώνονταν και από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και γι’ αυτό αποκαλείται και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή