ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναφορά Φρουζή στον Αρειο Πάγο: Ζητά την αποδέσμευση των λογαριασμών του

Αναφορά Φρουζή στον Αρειο Πάγο: Ζητά την αποδέσμευση των λογαριασμών του

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναγκάστηκε να προσφύγει μέσω του συνηγόρου του ο Κωνσταντίνος Φρουζής για τις δεσμεύσεις λογαριασμών του στην υπόθεση της Novartis.

Oπως αναφέρει, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

Ομως το αίτημά του για αποδέσμευση δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία Διαφθοράς  ενώ στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών δεν επιλήφθηκε του θέματος, επιστρέφοντας προς κρίση το αίτημα και πάλι στην Εισαγγελία Διαφθοράς που το είχε απορρίψει.

«Διερωτώμαι», τονίζει στην αναφορά του ο Κων. Φρουζής, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κυρία Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας, ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένειά μου συνέπειες».

Με την ίδια αναφορά υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά αποκάλυψη της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Κατόπιν των παραπάνω, ζητά από την Εισαγγελέα την διερεύνηση των όσων καταγγέλλει.