Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ – Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ – Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή της λειτουργίας του τμήματος υποδοχής βρεφών, στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «τραγική έλλειψη προσωπικού», τονίζοντας ότι στο κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά και σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία «μετέφεραν τους πέντε βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες» και προσθέτει ότι «οφείλουν 4.500 ρεπό στο προσωπικό».

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ – Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου-1

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξηγούν ότι ότι το συγκεκριμένο τμήμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για τη φιλοξενία των βρεφών στο κέντρο. Μετά από αυτή την εξέλιξη «τα βρέφη θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών, καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη».

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ – Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου-2

Απάντηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής

Σε διευκρινίσεις για τις καγατεγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ περί «λουκέτου» του τμήματος Βρεφών στο ΜΗΤΕΡΑ προχώρησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, το οποίο είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με έδρα το Νομό Αττικής και δεν έχει σχέση με την Περιφέρεια Αττικής.

Αποτελείται από πέντε αποκεντρωμένες υπηρεσίες (παραρτήματα), μεταξύ των οποίων το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «είναι επαναλαμβανόμενη πρακτική της διεύθυνσης και των ΔΣ να αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Βρεφών και έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν επί άλλων διοικήσεων.

Το ΔΣ, στην παρούσα φάση, πρότεινε την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος προσωρινά έως τις 10 Οκτωβρίου και το Επιστημονικό Συμβούλιο, από κοινού με τη Βρεφοκομική Υπηρεσία, αποφάσισαν να μεταφερθούν τα έξι βρέφη στα υπόλοιπα έξι τμήματα. Η αναλογία του προσωπικού είναι η εξής: εννέα βρεφονηπιοκόμοι για 11 παιδιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι εκτεθειμένα παιδιά και βρέφη σε οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου των Εργαζομένων, αλλά, αντιθέτως, τους παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα».

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ – Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου-3

«Επιπλέον», όπως επισημαίνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, «στις 10 Ιουνίου 2019, προστέθηκαν στη δύναμη των βρεφονηπιοκόμων άλλοι τρεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 69 άτομα, μαζί με την προϊσταμένη τους».

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ – Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου-4

«Το Μητέρα είναι γνωστό στο πανελλήνιο και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την πρωτοπόρα προσφορά του στα παιδιά και στις οικογένειες εδώ και 65 χρόνια μέσα από τα προγράμματα παιδικής προστασίας» συμπληρώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή