Συνέχεια στην αντιπαράθεση με επίκεντρο την ανακύκλωση

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με επίκεντρο την ανακύκλωση

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) η Ανταποδοτική Ανακύκλωση (που λειτουργεί τα γνωστά «σπιτάκια»). Οπως υποστηρίζει, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΑΝ συνεδρίασε για να εξετάσει το επιχειρησιακό της σχέδιο χωρίς να έχει απαρτία, ενώ το αίτημα εξαίρεσης μελών του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού εξετάστηκε με δύο από τους εμπλεκόμενους παρόντες.

Η «κόντρα» ανάμεσα στον ΕΟΑΝ και στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη, οπότε και επρόκειτο να αποφασιστεί από το διοικητικό της συμβούλιο η έγκριση ή μη του εξαετούς επιχειρησιακού σχεδίου του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών. Η εξαίρεση επρόκειτο να εξεταστεί προχθές, οπότε η Ανταποδοτική επανήλθε με νέο αίτημα για την εξαίρεση ακόμη δύο μελών. Οι εκπρόσωποί της μάλιστα κάλεσαν την αστυνομία για να υποβάλουν μήνυση κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ΕΟΑΝ.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση εξέδωσε χθες μακροσκελή ανακοίνωση, καταθέτοντας την άποψή της σχετικά με τα προχθεσινά γεγονότα. Οπως αναφέρει: «Υπήρξε μια νέα πολλαπλή παραβίαση των νόμων, καθόσον έγινε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΑΝ χωρίς τη νόμιμη απαρτία, αλλά και παράνομη εξέταση βάσιμων αιτημάτων εξαίρεσης για 6 μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ, που είχαν υποβληθεί από το συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να είναι παρόντα τουλάχιστον τα επτά από τα έντεκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο τελικώς συνεδρίασε μόνο με πέντε μέλη. Επιπλέον, «στην εν λόγω συνεδρίαση συμμετείχαν και 2 μέλη για τα οποία είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα για την εξαίρεσή τους», κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία έχει κριθεί νομολογιακά ότι είναι παράνομο.

«Επειδή η παραβατική συμπεριφορά του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΑΝ συνεχίστηκε για περισσότερο από 3 ώρες, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις των παρευρισκομένων νομικών συμβούλων, που τυγχάνει να είναι διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίου στο Διοικητικό Δίκαιο, ο εκπρόσωπος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κάλεσε την αστυνομία ώστε να καταγραφεί η παράνομη σύνθεση του συγκεκριμένου συλλογικού οργάνου, όπως και συνέβη. Ακολούθως, υποβλήθηκε μήνυση στο οικείο αστυνομικό τμήμα, προς τα 5 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΑΝ που συνεδρίαζαν κατά παράνομη σύνθεση και με έλλειψη απαρτίας για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος», αναφέρει. «Για ποιο λόγο άραγε τα μέλη του δημοσίου οργανισμού ΕΟΑΝ διαπράττουν παράβαση καθήκοντος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές;» καταλήγει η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, υποστηρίζοντας ότι η στάση του ΕΟΑΝ «δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή