Πέντε εκατ. χάπια Captagon μόνο σε ένα κοντέινερ

Πέντε εκατ. χάπια Captagon μόνο σε ένα κοντέινερ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολλά εκατομμύρια υπολογίζονται τα ναρκωτικά χάπια Captagon που εντόπισαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε τρία κοντέινερ, στον Πειραιά. Μέχρι χθες το βράδυ, σε εξέλιξη βρισκόταν ο έλεγχος στο πρώτο από τα τρία κοντέινερ, με τον αριθμό των ναρκωτικών χαπιών να έχει ήδη ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια. Τα χάπια είναι κρυμμένα μέσα σε προϊόντα ξυλείας, συσκευασμένα και στοιβαγμένα σε παλέτες. Φορτώθηκαν στη Λαττάκεια της Συρίας και την 20ή Ιουνίου έφθασαν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα φορτωτικά έγγραφα, και τα τρία κοντέινερ είχαν τελικό προορισμό την Κίνα και επομένως διέρχονταν τράνζιτ από την Ελλάδα. Ωστόσο, ερευνάται εάν πρόθεση των διακινητών ήταν να μεταβάλουν την τελευταία στιγμή το δρομολόγιό τους, ξεφορτώνοντάς τα π.χ. στο Ντουμπάι ή σε κάποιο άλλο εμιράτο. Εξάλλου, τα ναρκωτικά χάπια Captagon είναι ιδιαίτερα δημοφιλή όχι στην Κίνα αλλά σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό άλλωστε είναι γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών», καθώς τα χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ο εντοπισμός του παράνομου φορτίου έγινε χάρη σε πληροφορία του κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) στην Αθήνα.

Διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ, ενώ το τελικό στάδιο της έρευνας συμμετέχουν οι υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Σε παρόμοιες κατασχέσεις φορτίων Captagon έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. Τον Δεκέμβριο του 2018, ενδεικτικά, το Λιμενικό είχε εντοπίσει κρυμμένα μέσα στο φορτηγό πλοίο «Νoka» (σ.σ. προερχόμενο από τη Λαττάκεια) 6 τόνους κατεργασμένης κάνναβης και 3 εκατομμύρια χάπια Captagon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή