ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Περιστέρα Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεχίζονται οι απολογίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

xa--2-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large--2
mpaziana

Παρουσία της Περιστέρας Μπαζιάνα, συντρόφου του πρωθυπουργού ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

H Περιστέρα Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεχίζονται οι απολογίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-1

Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων του καταλόγου, ο συνήγορος του Γ. Πατελη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση, μετά τη χθεσινή του κατάρρευση μέσα στο ακροατήριο.

Τη γνωστή πλέον γραμμή του «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ακολούθησε και ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δυο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, αλλά τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο Ελπιδοφόρος Καλαριτης για να τον συλλυπηθεί.

H Περιστέρα Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεχίζονται οι απολογίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-2

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαριτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις… μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να ρωτά με πόση ώρα διαφορα έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ώρα, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Μάλιστα, η κ. Λεπενιώτη του επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία. «Το μήνυμα ήρθε 23.30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».

H Περιστέρα Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεχίζονται οι απολογίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-3

Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Όταν ερωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλεια του στον Πειραιά σε ομιλία του Μιχαλολιακου», εκείνος απάντησε πως ο αδελφός του δεν πήγε.

Εισ: Μετά όμως στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ πάντα θα είμαι δίπλα στη χρυσή αυγη».

Κ: Δε θυμάμαι.

Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει..

Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.

Π: Κάποιος που έχει ξεκόψει αυτά γράφει;