Επιστρέφει στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Επιστρέφει στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή θα επιστρέψει και πάλι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο η αναίρεση που είχαν καταθέσει ο ίδιος και συγκατηγορούμενοί του μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Το αρμόδιο ποινικό τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου δεν έκανε δεκτή την αναίρεση, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του Ακη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή. Εκεί θα πρέπει να επιστρέψει, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, αμέσως μόλις λάβει εξιτήριο από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες έπειτα από ξαφνικό καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα υγείας για το οποίο νοσηλεύθηκε εσπευσμένα συνδέεται με επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση που έκανε πριν από περίπου μία εβδομάδα στον αυχένα.

Οσον αφορά τη χθεσινή απόφαση, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ακολουθεί τις επιταγές του Συντάγματος, δεν εντοπίζονται σε αυτήν κενά και αντιφάσεις.

Επιπλέον, το ανώτατο δικαστήριο, με βάση όλα τα ανωτέρω, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν συνοδευτικά με το αίτημα αναίρεσης. Εκτός του Ακη Τσοχατζόπουλου, τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο χρηματιστής Κ. Αντωνιάδης. Είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ο καθένας. Ωστόσο, η ποινή που τους είχε επιβληθεί είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και παρέμειναν και οι δύο ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στον Αρειο Πάγο και την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου επί της αίτησης αναίρεσης που είχαν υποβάλει επί της απόφασης του εφετείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή