ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερη μετακίνηση για αντιπροσώπους, πολίτες, λόγω κάλπης

Ελεύθερη μετακίνηση για αντιπροσώπους, πολίτες, λόγω κάλπης

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οι διελεύσεις επιβατικών ιδιωτικής χρήσης και δικύκλων οχημάτων θα γίνεται χωρίς την καταβολή διοδίων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ειδικότερα, η διέλευση θα είναι δωρεάν από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 10 π.μ. έως και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ για τους πολίτες προβλέπεται η δωρεάν διέλευση από το Σάββατο το μεσημέρι έως και τη Δευτέρα στις 08.00 το πρωί.

Οι αποφάσεις

Θα παρέχεται έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου, πλοίων, τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και πτήσεων της Aegean Airlines και της Olympic Air, με βάση τις παρακάτω αποφάσεις των εταιρειών:

• Η αεροπορική εταιρεία AEGEAN και Olympic Air προσφέρει ειδικό ναύλο 45 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, που θα πραγματοποιηθούν για την άσκηση των καθηκόντων τους. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

• H TΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την παροχή έκπτωσης 30% στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων, γραμματέων και δικαστικών αντιπροσώπων, για τη μετάβασή τους από τον τόπο διαμονής τους, στον τόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

• Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επίσης θα χορηγεί την ίδια έκπτωση (30%) επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή επιστροφή και για τους πολίτες. Η έκπτωση θα χορηγείται με απλή επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου.

• Στα ΚΤΕΛ προβλέπεται έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις, καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.

Επίσης, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποφάσισαν την παροχή έκπτωσης στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για τη μετάβαση των εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων, γραμματέων και δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς και την παροχή έκπτωσης για τη μεταφορά των οχημάτων τους, στο σύνολο σχεδόν των προορισμών κατά τη διαδικασία των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.