ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια και πάλι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Ισόβια και πάλι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία  επέβαλαν οι δικαστές στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό με βάση και τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα..

Αντίθετα το  δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου  στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Ισόβια και πάλι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου-1

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ισόβια και πάλι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου-2

Λίγο πριν τελειώσει η διαδικασία η εισαγγελέας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων, καθώς θεώρησε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους  στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5  πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμών φωνάζοντας "μπράβο" ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «ο Θεός να σε συγχωρήσει». 

Ισόβια και πάλι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου-3

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση  της Εισαγγελέως και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ο οποίος θα εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.