Η ΠΟΣΔΕΠ αποδοκιμάζει τον Κ. Γαβρόγλου

Η ΠΟΣΔΕΠ αποδοκιμάζει τον Κ. Γαβρόγλου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αποδοκιμασία των πανεπιστημιακών κλείνει την υπουργική του θητεία στο Παιδείας ο, επίσης πανεπιστημιακός, κ. Κώστας Γαβρόγλου. Μετά την, τρίτη το τελευταίο δωδεκάμηνο, εξαγγελία του για νέες θέσεις πανεπιστημιακών στα αεί, η ΠΟΣΔΕΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τον επικρίνει ότι παίζει προεκλογικά παιχνίδια εις βάρος των ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα η ΠΟΣΔΕΠ αναφέρει ότι «ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, πέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, υπέγραψε απόφαση κατανομής 500 νέων θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της χώρας, παλαιά και νέα. Η απόφαση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ, Σύνοδος Πρυτάνεων) για τις προτεραιότητες στην κατανομή νέων θέσεων με έμφαση σε κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί. Εξάλλου, η απόφαση για νέες θέσεις κατά την προεκλογική περίοδο είναι χωρίς αντίκρισμα, επειδή δεν συνοδεύεται από την πρόβλεψη για τα αντίστοιχα κονδύλια. Τι εμπόδιζε να ληφθεί τέτοια απόφαση τρεις μήνες νωρίτερα;».

Και τονίζει ότι «ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού. Αντίθετα, απαιτεί μακροπρόθεσμο και συναινετικό σχεδιασμό», ενώ επαναλαμβάνει  το αίτημα να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν σε ήδη λειτουργούντα Τμήματα και στη συνέχεια να δοθούν πρόσθετες θέσεις ΔΕΠ για τα νέα Τμήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή