Εισβολή μελών «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Athens Voice

Εισβολή μελών «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Athens Voice

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν μέλη της οργάνωσης αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας», που χθες, νωρίς το απόγευμα, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice.

Οπως έγινε γνωστό από τους υπευθύνους του εντύπου αλλά και από την αστυνομία, περίπου 15 άτομα, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στα γραφεία και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σπάζοντας με λοστούς γραφεία, υπολογιστές και άλλα αντικείμενα. Οι δράστες πέταξαν μαύρες μπογιές στους τοίχους και εξαπέλυσαν απειλές κατά των εργαζομένων της εφημερίδας.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των δραστών, στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, ενώ από ελέγχους που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή προσήχθησαν τέσσερα άτομα.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας, καθώς την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι είχαν προκαλέσει βανδαλισμούς στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Athens Voice, έγραψαν συνθήματα με σπρέι και πέταξαν τρικάκια.

Από τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ακολούθησε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου αναφέρεται ότι η επίθεση αποτελεί συνέχεια της προχθεσινής εισβολής στο γραφείο του υποδιοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας και συνδέεται με τον θάνατο της Γκαϊανέ Καζαρτιάν και ανάρτηση της εφημερίδας για το τραγικό περιστατικό.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για την καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη δημοκρατία.

Μόνο που αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως “Ρουβίκωνες” είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται». Με ανακοινώσεις τους, την επίθεση καταδίκασαν απερίφραστα ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο επέρριψε ευθύνες για τη δράση του «Ρουβίκωνα» στο κυβερνών κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή