Ζεστός και ανεμώδης ο καιρός έως την Κυριακή των εκλογών

Ζεστός και ανεμώδης ο καιρός έως την Κυριακή των εκλογών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, άνεμοι έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ και περιορισμένη αστάθεια θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Ζεστός και ανεμώδης ο καιρός έως την Κυριακή των εκλογών-1

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και έπειτα κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σαββάτο τοπικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά, κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του υετού που αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής.

Ζεστός και ανεμώδης ο καιρός έως την Κυριακή των εκλογών-2

Η θερμοκρασία την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 έως 38oC στα ηπειρωτικά και τους 35oC στις νησιωτικές περιοχές, ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους κατά τόπους τους 38 με 39oC στα ηπειρωτικά και τους 36 με 37oC στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως  6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ όμως στο Νότιο Αιγαίο το Σαββάτο και την Κυριακή θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους και τα 7 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή