Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που εξελίσσεται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Μανίκια. Αναζωπυρώσεις αλλά και νέο μέτωπο που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Τραχήλι δημιούργησαν ένα πύρινο μέτωπο μήκους από 5 έως 7 χιλιόμετρα.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα, 4-5 άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν καταφέρει να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο μέτωπο στην περιοχή του Μακρυχωρίου, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια – Φόβοι για αναζωπυρώσεις-1

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής και συνολικά στις πυρκαγιές επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου,  331 πυροσβέστες με 101 οχήματα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια έχει διαθέσει 10 ερπυστριοφόρα και 36 συνολικά υδροφόρες ενώ από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούσαν εκ περιτροπής συνολικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια – Φόβοι για αναζωπυρώσεις-2

Την προηγούμενη νύχτα εκκενώθηκαν συνολικά 4 χωριά ενώ σήμερα – για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες – δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό Τραχήλι.

 Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Δάφνη Αυλωναρίου αλλά την προέλαση της φωτιάς την ανέκοψαν τα εναέρια μέσα.

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια – Φόβοι για αναζωπυρώσεις-3

Με αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις τρεις δημοτικές ενότητες Αυλωναρίου, Κονιστρών και Ταμιναίων του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές από χθες.

Εν τω μεταξύ, για την πυρκαγιά στα Μανίκια συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 64χρονος για εμπρησμό, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, προκάλεσε την πυρκαγιά γιατί είχε βάλει φωτιά προκειμένου να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή