ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διόρθωση και διαγραφή δημοσιεύματος για άρθρο σχετικά με την διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας

Διόρθωση και διαγραφή δημοσιεύματος για άρθρο σχετικά με την διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας

Με εξώδικη δήλωση που μας απέστειλε την 3.7.2019 η κ. Ευμορφία Σαμαρά, διευθύντρια των αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, διαμαρτύρεται για άρθρο που αναρτήθηκε την 15 Μαΐου 2019 στην ιστοσελίδα kathimerini.gr, στην διεύθυνση http://www.kathimerini.gr/1022993/article/epikairothta/ellada/diey8yntria-fylakhs-glytwse-thn-apolysh-kai-plhrwse-monon-treis-mis8oys με τον τίτλο «Διευθύντρια φυλακής γλύτωσε την απόλυση και πλήρωσε μόνον τρεις μισθούς», της συντάκτριας Ιωάννας Μάνδρου.

Επειδή το άρθρο εκ παραδρομής αναφερόταν στην σημερινή και όχι σε στην πρώην διευθύντρια των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, δημοσιεύουμε το αποκαταστικό κείμενο που ζητά και διευκρινίζουμε τα ακόλουθα: «Όπως εκ των υστέρων ενημερωθήκαμε, το παραπάνω δημοσίευμα δεν αφορά την σημερινή διευθύντρια των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, στις οποίες τους τελευταίους μήνες κρατείται ο Κουφοντίνας.

Η σημερινή διευθύντρια ουδέποτε έχει πειθαρχικά ελεγχθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στην ως άνω φυλακή ως προς την καθαριότητα, ουδέποτε έχει πειθαρχικά ελεγχθεί για απευθείας αναθέσεις διαφόρων προμηθειών της φυλακής, όπως για δαπάνες, χωρίς την έγκριση του αρμοδίου υπουργείου, ουδέποτε τιμωρήθηκε πειθαρχικά με απόλυση για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, ουδέποτε προσέφυγε για τον παραπάνω λόγο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ουδέποτε το  Συμβούλιο της Επικρατείας δέχθηκε παράτυπες συμπεριφορές της και ως προς τα θέματα της καθαριότητας της φυλακής και ως προς τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης, ουδέποτε το Συμβούλιο της Επικρατείας της επέβαλε για τους παραπάνω λόγους στέρηση μισθού για τρεις μήνες με το σκεπτικό της απειρίας, όπως ανακριβώς αναφερόταν στο παραπάνω άρθρο.

Όπως δε ενημερωθήκαμε ουδέποτε από του διορισμού της στις προαναφερόμενες φυλακές  και μέχρι σήμερα έχει πειθαρχικά ελεγχθεί για οποιαδήποτε αιτία.».
Εκφράζουμε τη λύπη μας για  την αναστάτωση που προκλήθηκε στην κ. Ευμορφία Σαμαρά για αυτό και ανακαλούμε το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο διαγράψαμε από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας μας.