Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς στη Λαμία, καθώς τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν αργά το μεσημέρι στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στη Δίβρη όπου οι φλόγες νωρίς το απόγευμα πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτν σπιτιών και έφτασαν μέχρι την πλατεία του χωριού, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι. 

Ευτυχώς ωστόσο, δεν υπήρξαν ζημιές στα σπίτια παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις και ένα κτίριο που ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο. 

Ο άνεμος στην περιοχή έχει πολλές διακυμάνσεις με συνέπεια οι πυροσβέστες να μην καταφέρνουν να ελέγξουν όλα τα μέτωπα. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται περιφερειακά από το χωριό και έχουν μια κίνηση προς ανατολάς μέσα σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-1

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και συνολικά ανέρχονται σε: 60 πυροσβέστες ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-1

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο χωριό, εισηγήθηκε να μεταφερθούν όλοι οι κάτοικοι σε ασφαλές σημείο. 

Οι κάτοικοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, έχουν οδηγηθεί εκτός χωριού σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ νεότεροι προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος όπως επίσης και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Φάνης Σπανός βρίσκονται εκεί και συντονίζουν την απομάκρυνση των κατοίκων, ενώ οι πυροσβέστες έχουν κάνει ζώνη γύρω από το χωριό.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-2

Μάλιστα, στο χωριό έχει σπεύσει και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους πυροσβέστες για την εξέλιξη του πύρινου μέτωπου.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-2

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού και ευτυχώς η φωτιά στη συνέχεια έφυγε προς το βουνό.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-3

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς.

Δεύτερο μέτωπο στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-3

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λαμία: Έφτασαν στο χωριό Δίβρη οι φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο)-4

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport.gr,  lamianow.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή