Σημείο αναφοράς» το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο

Σημείο αναφοράς» το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο εντυπωσιακές κι’ αν είναι – και πράγματι είναι – οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με τα τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας και τον υπερσύγχρονο οδοντιατρικό εξοπλισμό, εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο τον επισκέπτη είναι να ακούει τις συνομιλίες των φοιτητών που εξέρχονται των αιθουσών μετά από μάθημα. Διαπιστώνει κανείς ότι οι φοιτητές προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα χωρών με τις συζητήσεις να διεξάγονται στα γερμανικά, αραβικά, εβραικά, αγγλικά και κάποια ελληνικά.

O Καθηγητής Αθανασίου, Κοσμήτορας του Τμήματος Οδοντιατρικής, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Πρόγραμμα Οδοντιατρικής δυανύει ήδη το δεύτερο έτος και έχει περισσότερους από 80 φοιτητές 19 χώρες.

 «Στόχος μας», συνεχίζει, «είναι όπως οι απόφοιτοί μας αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες του σύγχρονου οδοντιάτρου. Έχοντας ως τελικό στόχο της οδοντιατρικής εκπαίδευσής την παροχή από τον απόφοιτο του προγράμματός μας υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ασφάλεια του ασθενή και στην προστασία των ιστών του στοματογναθικού συστήματος του κατά την πραγματοποίηση κάθε μίας οδοντιατρικής πράξης από την πληθώρα τέτοιων που προσφέρει η Σύγχρονη Οδοντιατρική». 

Σημείο αναφοράς» το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο-1

Αν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοδοξούσε να καταστεί ένα πρωτοποριακό κέντρο υγείας για την Κύπρο, τότε έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, και μάλιστα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο στους τομείς της ιατρικής εκπαίδευσης. 

«Γνωρίζοντας πολύ καλά τις Οδοντιατρικές Σχολές της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής θεωρώ ότι η Οδοντιατρική Σχολή έχει όλες τις προϋποθέσεις να διακριθεί στο εγγύς μέλλον για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παρεχόμενης εκπαίδευσης» αναφέρει ο καθηγητής Αθανασίου. «Εάν στην ύπαρξη των τεχνολογικά προηγμένων εργαστηριακών και κλινικών εγκαταστάσεων και του καινοτόμου 5ετούς προγράμματος σπουδών προσμετρηθεί η διδασκαλία όλων των απαραίτητων οδοντιατρικών και ιατρικών γνωστικών αντικειμένων και ειδικοτήτων από προσωπικό με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση, το πρόγραμμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς.»

Το πρόγραμμα Bachelor of Dental Surgery (BDS) έχει διάρκεια 5 χρόνια, η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και περιλαμβάνει 5000 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης. Το πτυχίο αναγνωρίζεται διεθνώς αφού πληροί τις προδιαγραφές για την άσκηση της οδοντιατρικής (General Dental Practitioner) σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000,

email: [email protected]

www.euc.ac.cy

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή