Θεομηνία με έξι νεκρούς έπληξε τη Χαλκιδική

Θεομηνία με έξι νεκρούς έπληξε τη Χαλκιδική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φονική» κακοκαιρία χθες στην Χαλκιδική, με έξι νεκρούς. Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, μία 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας, που έφυγε λόγω του ισχυρού ανέμου, ενώ στη Σωζόπολη, του ίδιου δήμου, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ανατροπή του τροχόσπιτου στο οποίο διέμεναν και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace το θάνατο βρήκαν ένας 39χρονος και ο 2χρονος γιος του, κατά πληροφορίες από πτώση δέντρου. Η ΕΡΤ μετέδωσε χθες τα ξημερώματα ότι υπήρξε και έκτος νεκρός, ο γιος της 54χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία.

Η Χαλκιδική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στην περιοχή μετέβαινε τις πρώτες πρωινές ώρες κυβερνητικό κλιμάκιο, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Πυροσβεστική και Αστυνομία βρίσκονταν από νωρίς επί ποδός λόγω της πρωτοφανούς σε ένταση κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που έπληξε την κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα. Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία. Η κακοκαιρία μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να κατευθύνεται προς τη Χαλκιδική, όπου χωρίς ρεύμα ήταν έως αργά χθες οικισμοί στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή